Noticias
-
CURSOS TÉCNICAS DE EXAMEN - EXÁMENES OFICIALES
Para B2 First y C1 Advanced
-
En Navidad: Versión Original
En cines del Vallès Oriental
-
GANADORES SORTEO 40 ANIVERSARIO
¡Muchas gracias a todos por participar!
-
Calendario de Fiestas en Navidad
Nuestras escuelas estarán cerradas del 20 DIC al 7 ENE
-
CAMPUS DE NAVIDAD Club Natació Granollers
Natación+Salud+Diversión+Inglés
-
SORTEO 9 CESTAS de Navidad
En beneficio de protectoras de animales del Vallès Oriental
Cómo ‘ejercitar’ tu inglés one-to-one
Viernes, 14 de Enero de 2022ENTREVISTA con el alumno Joan Aguilera y la profesora L. Wood
L’anglès és un idioma present en multitud d’àmbits (el cultural, l’econòmic, el polític...), i també la llengua més utilitzada per als negocis i per als estudis a escala internacional.
És per això que, un cop assolit un nivell mitjà-alt de la llengua, hi ha alumnes que desitgen enfocar-se en aspectes concrets de l’idioma que poden aplicar a la seva professió, carrera formativa o, fins i tot, aficions.
A través de classes particulars one-to-one o en format de grup reduït, alumnes de certs sectors professionals, directius d’empreses i estudiants universitaris decideixen perfeccionar el seu anglès en àrees temàtiques o per a projectes específics, tal com ja havíem explicat a l’article ’Tailor-made business English’.
La millora pot arribar de moltes maneres, com ara ampliant vocabulari en un camp determinat o practicant presentacions en anglès. És el cas del nostre alumne Joan Aguilera Castells, Graduat i recentment Doctorat en SPORTS SCIENCE i professor a la FPCEE Blanquerna, Universitat Ramon Llull de Barcelona, que va triar Cambridge School per “exercitar” el seu anglès en el seu camí cap al Doctorat, des del moment en què va decidir anar a complementar els seus estudis amb un projecte de recerca a la Universitat UWS de Glasgow fins que va presentar la seva tesi doctoral en anglès a la FPCEE Blanquerna.
Aquí l’entrevistem a ell i a la seva professora Lindsay Wood, de Cambridge School Sant Celoni.
L’ENTREVISTA:
1. Joan, la teva especialitat professional és SPORTS SCIENCE, Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport. Com va sorgir la idea de perfeccionar l’anglès enfocant-lo en això?
De fet, la idea va ser del meu director de tesi, que em va encoratjar a millorar el meu anglès per poder tenir més seguretat i fluïdesa en les presentacions orals i també assolir un millor redactat. I així, seguint el consell del meu director, em vaig decidir per les classes one-to-one de Cambridge School Sant Celoni.
2. Quins aspectes treballaves més a classe?
Principalment, els aspectes que més he treballat a classe han estat el vocabulari, la pronunciació i la gramàtica. Aquests aspectes s’han posat en pràctica mitjançant la conversa.
3. Com era estudiar anglès amb un professor que no és un especialista en la teva àrea professional?
He tingut la sort que la professora, Lindsay Wood, coneix la terminologia i els tipus de recerca que he realitzat durant el programa de Doctorat perquè ella té un BSc. in Nutrition and Dietetics i alguns dels aspectes de l’àrea professional de les ciències de l’esport són comuns amb nutrició i dietètica. Per altra banda, la meva professora em va demanar alguns dels articles científics publicats per refrescar tant l’estructura utilitzada en la redacció d’articles científics com la terminologia específica. A més a més, si durant les classes hi havia algun terme que podia portar a confusió, jo el definia i donava una explicació del significat. Això m’ajudava a millor l’speaking. Treballar amb Lindsay Wood ha estat molt fàcil i no vaig tenir cap problema pel fet que no fos especialista en Sports Science, és especialista en el camp que jo havia de millorar: la llengua anglesa.
4. Què has trobat més fàcil?
La flexibilitat en compaginar classes presencials amb les virtuals i l’adaptació als meus horaris laborals.
5. I més difícil?
El més difícil ha estat la gramàtica, els phrasal verbs i els idioms. No obstant això, les diferents estratègies d’ensenyament-aprenentatge com els quiz i l’autocorrecció m’han ajudat a millorar aquests tres aspectes.
6. Com va afectar la irrupció de la COVID les teves classes d’anglès?
Sincerament, la COVID no em va afectar a les classes perquè després de l’última classe presencial i l’entrada en vigor del confinament domiciliari, la Lindsay em va proposar de passar a la modalitat virtual, i jo ho vaig trobar una solució molt adequada i l’única forma que tenia per poder seguir fent anglès setmanalment. El fet d’oferir la modalitat virtual m’ha donat molta flexibilitat per poder combinar les classes amb l’horari laboral, i ajustar les classes a les necessitats horàries setmanals, d’aquesta manera fer classes presencials a Cambridge School i puntualment fer alguna sessió virtual.
7. Han tingut les classes una aplicació pràctica?
Sí, han tingut molta aplicació pràctica perquè han permès que fes dues contribucions en el Congrés Europeu de Ciències de l’Esport (ECSS) en format de pòster científic amb presentació oral, poder desenvolupar un projecte de recerca amb la UWS a Glasgow (on vaig poder utilitzar la llengua anglesa tant en situacions del dia a dia com en l’àmbit l’acadèmic), redactar la tesi doctoral i defensar la tesi doctoral amb l’objectiu d’assolir la menció internacional del doctorat.
8. Has pogut utilitzar el que has après també a l’estranger?
Sí, com comentava anteriorment, per desenvolupar el projecte de recerca a la UWS vaig estar tres mesos vivint a Glasgow i posant a prova el meu anglès. Vaig posar en pràctica els coneixements apresos a Cambridge School i l’experiència va ser molt satisfactòria i molt recomanable per a tothom que vulgui desafiar el seu anglès.
9. Han arribat els resultats?
Totalment, els resultats han arribat i l’evidència la tenim en l’aplicabilitat i transferència dels continguts de les classes a l’àmbit professional, en aquest cas, la publicació i divulgació científica en ciències de l’esport.
10. Com resumiries l’experiència one-to-one?
La resumiria com una experiència singular on vaig poder triar la durada de les sessions, adaptar les classes al meu horari laboral i combinar la presencialitat amb sessions virtuals. A més a més, l’avantatge diferencial és que el format one-to-one individualitza el contingut i fa que les classes presentin una alta aplicabilitat i un aprenentatge basat en les necessitats de l’estudiant.
I ja per acabar, un parell de preguntes a la Lindsay, la seva professora.
- Lindsay, com són les classes d’anglès quan s’ha de treballar un vocabulari i uns coneixements tècnics tan específics?
Durant les 2 o 3 primeres classes, la meva funció com a professor és conèixer el màxim possible sobre l'assignatura en què s'està especialitzant l'alumne i tractar d'aconseguir-ne una comprensió bàsica. D’aquesta manera, els professors som més capaços d'orientar els alumnes en la direcció correcta. A part d'això, aplico les mateixes regles que a les classes d'anglès general: treballar la fluïdesa i la precisió en l'expressió oral, corregint qualsevol error gramatical o de vocabulari, i ensenyar nous conceptes de l’anglès que l’alumne desconegui.
- Què has trobat més difícil?
Per a mi, el més difícil va ser familiaritzar-me amb alguna de la terminologia esportiva, que pot arribar a ser molt específica. Tinc una llicenciatura en Nutrició i Dietètica (BSc. in Nutrition and Dietetics) i, per tant, conec molts dels termes científics i del tipus d'investigació que feia en Joan, però ja fa uns quants anys que vaig acabar la carrera, així que em vaig trobar amb la necessitat de refrescar la memòria.
- I més fàcil?
Corregir la pronunciació. És un aspecte de la llengua que hem treballat força durant el curs, sobretot per a la presentació final, i en Joan sempre ha estat molt content de les meves recomanacions i de ser corregit quan calia.
- Un consell per a en Joan?
No deixis d'estudiar anglès!, i intenta presentar-te en el futur a un examen oficial com l’examen IELTS de Cambridge.
Des de Cambridge School, agraïm a en Joan Aguilera i a la professora Lindsay Wood aquesta entrevista.
Si esteu interessats en conèixer més a fons les possibilitats de l’anglès one-to-one, recomanem llegir el nostre article ‘Tailor-made business English”