News

News 

The business languages

Wednesday, 8 January 2020

Interview with the Department of Other Languages

Sovint, l’anglès es descriu com l’idioma dels negocis, i és un fet innegable que l’anglès és la principal llengua de comunicació al món entre persones, organitzacions i corporacions de països i llengües diferents. Però no se’ns hauria de passar per alt que conèixer altres idiomes a més de l’anglès pot aportar-nos avantatges i beneficis addicionals que fan que el nostre perfil professional s’enriqueixi  o que la nostra empresa destaqui per damunt de la resta.

Per conèixer una mica millor les raons que porten a les empreses a fomentar l’aprenentatge d’idiomes diferents de l’anglès entre la seva plantilla, entrevistem Carles Muñoz, director del Departament d’Altres Llengües a Cambridge School, i Rosa Garrido, professora de castellà i de xinès.

1. Carles, de quins idiomes oferiu formació? 
Actualment, el departament d’altres idiomes gestiona set llengües. Quan jo vaig arribar a Cambridge School, ara fa gairebé vint-i-un anys, ja s’oferien cursos d’alemany, castellà per a estrangers, italià i francès. Amb el temps, i a petició dels alumnes, hem anat ampliant l’oferta formativa amb català per a estrangers, xinès i portuguès fins a arribar a l’oferta que tenim avui.

2. Feu exàmens oficials? 
Els nostres alumnes es familiaritzen amb els exàmens oficials gràcies a les dues proves anuals que fem al llarg del curs, els continguts i el format de les quals són extrets d’exàmens oficials d’edicions anteriors. Així mateix, quan els nostres alumnes mostren interès a presentar-se a un examen oficial, n’organitzem cursos específics tant de forma individual com per grups. La majoria dels nostres alumnes, però, només necessiten l’idioma per desenvolupar tasques en les empreses amb les quals ja treballen, i això implica que la demanda de preparació per fer exàmens oficials sigui sovint més reduïda que en aquells altres casos en els quals el títol d’idiomes és necessari per accedir a un lloc de feina nou.

3. Per quines raons us contracten les empreses? 
Les empreses solen sol·licitar els nostres serveis de formació perquè volen obrir mercat en altres països o perquè tenen clients estrangers, i volen que els seus empleats es formin en l’idioma del país amb el qual tenen més contacte. També és comú que arribin directius d’altres països a empreses establertes aquí. Quan això succeeix, aquests professionals necessiten català o castellà per comunicar-se amb els seus empleats i per al seu dia a dia personal.

4. Quantes hores solen fer-se a la setmana? 
El nombre d’hores de la formació depèn, bàsicament, de dos factors. Primer: dels coneixements previs de l’alumne. I segon: de la necessitat i de la urgència que aquest té per aprendre l’idioma. La mitjana, però, es  troba entre una i tres hores setmanals.

5. La formació d'idiomes que no són l'anglès pot entrar en les subvencions Fundae d’ajuda a les empreses? 
Els crèdits Fundae formen part d’un programa de subvencions governamental creat per incentivar la formació entre les empreses. La formació d’idiomes pot resultar clau per a moltes empreses i, per tant, les empreses poden sol·licitar rebre bonificacions perquè els seus empleats aprenguin o practiquin els idiomes en els quals estan interessats, siguin quins siguin aquests (anglès, francès, xinès, català...). Només caldria calcular quin és el tipus de bonificació que correspon a l'empresa que sol·licita l'ajuda. 

6. A més d’empreses, oferiu serveis a altres tipus d’organitzacions? 
Sí. A més d’empreses, també treballem amb altres tipus d’entitats, com ara ajuntaments, associacions de botiguers o escoles.

7. Després de l’anglès, quin és l’idioma més sol·licitat? 
Entre les empreses, la demanda està molt repartida entre el francès i l’alemany, així com també el català i el castellà per a empreses que s’instal·len aquí procedents d’altres països. Pel que fa a altres tipus d’entitats i organitzacions, la segona llengua més demanada és el xinès, molt popular en alguna de les escoles concertades per a les quals treballem, i a les quals oferim diversos nivells. La progressió en l’aprenentatge del xinès en aquests casos ha estat tot un èxit, i alguns dels nostres estudiants fins i tot han aconseguit una beca per visitar la Xina.

I ara preguntem a Rosa Garrido, professora de castellà i responsable de l’ensenyament de xinès a Cambridge School conjuntament amb la professora Zijian Sui.

8. Rosa, hi ha diferències entre aprendre idiomes com l’anglès i altres idiomes menys coneguts com ara el xinès o l’alemany? 
L’anglès és un idioma molt comú en la nostra societat. El trobem al cinema, a la música, al carrer, a l’escola..., i per tant, hi estem exposats cada dia de forma directa o indirecta. El xinès té unes particularitats idiomàtiques molt diferents de l’anglès (perquè és un llenguatge tonal i perquè la seva escriptura es basa en idiogrames). A més, és un idioma menys estès en la nostra societat, i això fa que sigui menys habitual trobar-lo fora de l'aula. Per compensar aquesta situació, oferim als nostres alumnes un munt de material audiovisual extra (com ara vídeos, pel·lícules i música). Amb aquests materials, els nostres alumnes poden reforçar el seu aprenentatge fora de l’aula amb tota mena d’exercicis (de cal·ligrafia, d’àudio, d’interacció...), suplint així la falta de presència en els mitjans i al carrer que sí que té l’anglès i que no té el xinès.

9. Què li diries a una persona que està pensant aprendre xinès per motius professionals però que finalment no ho fa perquè sempre acaba contractant un traductor o fent els tractes en anglès? 
Els diria que conèixer l’idioma de la persona o empresa amb la qual es vol tancar un tracte pot reportar grans avantatges que van més enllà d’entendre un discurs o una conversa en un moment determinat d’una reunió de negocis. L’esforç per parlar l’idioma de l’amfitrió és ben rebut per les empreses estrangeres; i també serveix per estrènyer lligams entre empreses i treballadors. En el cas concret del xinès, també permet gaudir de l’hospitalitat xinesa quan es visita aquest país. A la Xina, l'hospitalitat és molt important. Per exemple: els nostres amfitrions poden arribar a ofendre's si rebutgem un menjar o un sopar. Per això és important conèixer la seva cultura i els seus costums. Si a més d'acceptar la seva invitació, podem comunicar-nos amb ells en el seu idioma, això serà molt ben valorat a l'hora de tancar un tracte. Si durant l’estada a una ciutat xinesa es vol fer un tomb per la ciutat, conèixer l’idioma també serà molt útil.

10. Com diríeu en xinès “Us desitgem un any ple d’èxits professionals!“ ? 
Repetiu amb mi: Zhu nimen xin nian shiye youcheng
祝 你们 新 年 事业 有成

Doncs això: Gaudiu d’un any ple d’èxits!

I recordeu: si desitgeu rebre més informació sobre les bonificacions per a empreses amb els crèdits Fundae o voleu que us ajudem a calcular la vostra bonificacióescriviu-nos sense compromís.

Qualified native teachers Official exams Prestigious educational method

Via ZOOM

Video conferencing via ZOOM
Plaça Porxada, 39 - Granollers
08401 Via ZOOM

Read more

Granollers

Granollers
Plaça Porxada 39
08401 Granollers

Read more

Cardedeu

Cardedeu
C/ Alfou, 10
08440 Cardedeu

Read more

La Garriga

La Garriga
C/ dels Banys, 114
08530 La Garriga

Read more

La Roca

La Roca
C/ Pirineu, 11
08430 La Roca

Read more

Mollet del Vallès

Mollet del Vallès
C/ Rambla Nova, 26
08100 Mollet del Vallès

Read more

Parets del Vallès

Parets del Vallès
Avda. De la Pedra del Diable, 28
08150 Parets del Vallès

Read more

Sant Celoni

Sant Celoni
Carrer Major, 101
08470 Sant Celoni

Read more

Vilanova del Vallès

Vilanova del Vallès
Pl. dels Països Catalans, 71B
08410 Vilanova del Vallès

Read more

Llinars del Vallès

Llinars del Vallès
Avinguda Pau Casals, 28 – 30
08450 Llinars del Vallès

Read more
Asociación Catalana de Centros de Idiomas Cambridge English - Language Assessment Cambridge English - Exam Preparation Center
[...]
Loading…
[...]
Loading…
Legal notice
x

Company: CAMBRIDGE LANGUAGE SCHOOL, S.L.

NIF: B61104576

Address: Plaça Porxada 39 08401 GRANOLLERS

Telephone: 93 870 20 01

e-mail: info@cambridgeschool.com

Valid XHTML 1.0 Transitional

 

[...]
Loading…