News
-
40th ANNIVERSARY - Cambridge School
40 PRIZES giveaway!
-
Cambridge English exams - December 2024
Enrolment period is open until 18th October!
-
24-25 UB-EIM certification
Cambridge School is the only language school accredited by the UB-EIM in Vallès Oriental
-
Recommended READERS 2024-25
Reading books in English - All levels from A1 to C2
-
Cambridge official exams results
Check how they went!
ARTICLE
Monday, 4 July 2022DE PETITS A GRANS amb Cambridge School
Cambridge School va fundar-se fa 38 anys a Granollers, i durant tot aquest temps ha format a milers de vallesans, amb els quals hem anat creixent plegats: de petits a grans!
A Sant Celoni, Cambridge School va arribar-hi fa poc més de 10 anys (per al curs 11-12), i com en tots els nostres centres, alguns alumnes van apuntar-s'hi de ben petits –quan eren nens i nenes d'infantil–, i ara –ja de joves– encara continuen formant-se amb nosaltres. És el cas de la Clàudia Planas, la Paulina Rugiero i en Gerard Anfruns, que durant aquests més de 10 anys han fet créixer el seu anglès al mateix temps que ells també creixien:
La CLÀUDIA – va començar a Cambridge School quan només tenia 4 anys (a P4!) i en els 11 cursos amb nosaltres ha conegut 8 accents nadius i internacionals diferents. La seva primera professora va ser la directora del centre de Sant Celoni, Lindsay Wood, i ara –amb només 15 anys– ja ha assolit diverses titulacions oficials (el Pre A1 Starters, l’A1 Movers, l’A2 Flyers, l’A2 Key - KET) i s’està preparant per fer el B2 First!
En GERARD – va començar amb 5 anys i -com la Clàudia- en tot aquest temps ha après anglès amb professors provinents de 8 països angloparlants diferents. Amb 16 anys acabats de fer ja està preparat per fer l’examen oficial B2 First aquest juliol. Gerard: Molta sort!
La PAULINA – va començar a Cambridge School amb 6 anys, i ara –amb només 17– ja s’està preparant per al C1 Advanced. Ha après amb 11 professors nadius diferents (incloent-ne dels EUA, Anglaterra, Escòcia, Irlanda del Nord...), i ha reunit una bona col·lecció de titulacions oficials que certifiquen la seva progressió. Només li quedarà el C2 Proficiency, que és el seu gran objectiu!
La seva història potser us resulta familiar, perquè també és la història de molts de vosaltres.
ELS VOLEU CONÈIXER MILLOR?
Aquí ens expliquen la seva experiència:
1. En què penseu quan diem ‘Cambridge School’?
“Jo penso en anglès, en aprenentatge, diversió, futur i esforç”, ens explica la Clàudia. En Gerard hi afegeix: “En fer una classe d'anglès entretinguda i agradable”. La Paulina reflexiona abans de respondre: “Jo sempre penso en els professors. En la manera increïble que tenen d’ensenyar aquest idioma”, i sembla fascinada pel seu origen internacional: “Tots són nadius i van venir aquí cercant noves experiències.” La Paulina, però, també s’encorda dels seus companys: “Tinc molt present tota la gent que he conegut al llarg d’aquests anys, els jocs, les classes i totes les rialles que hem compartit plegats”.
2. De tots els professors que heu tingut, hi ha un accent que us sigui més fàcil d’entendre?
La Clàudia i en Gerard coincideixen en dir que l’accent britànic és el que troben més fàcil, possiblement perquè és el que més han escoltat, i és que pràcticament han tingut professors de tot el Regne Unit! En aquest sentit, la Clàudia especifica que “el que més fàcil entenc és el de la Lindsay (escocesa, d’Edimburgh) i un altre és el de la meva tutora més recent que és la Kate (de Wales).
La Paulina no acaba de decidir-se: “La veritat és que no sé si n’hi ha un que trobi més fàcil que un altre”, però ens confessa: “El que sí que puc dir-vos és que l’accent britànic és el que més m’agrada. El trobo molt glamorous! :) ”
3. I pel que fa a les classes: són diferents de les que feu a l’escola?
Novament, hi ha unanimitat en la resposta. La Clàudia ens diu que “Tot i que també hi ha gramàtica, les classes són més dinàmiques i més cooperatives, fas més activitats amb els companys. I en Gerard ho corrobora: “Sí, a Cambridge School es fan més jocs”, i hi afegeix: “També es practiquen més les activitats orals amb la classe”. La Paulina ho resumeix així: ”Els professors proven de fer que les classes siguin útils al mateix temps que divertides i participatives”.
4. I seguint amb les classes: quina és la vostra activitat preferida?
La Clàudia ens explica que “Ara mateix, les activitats que més m’agraden són les de Kahoot!, Quizizz, Blooket…”. Abans, de petita, “les meves preferides eren el pictionary i els jocs amb sticky balls”.
La Paulina comparteix aquesta preferència per les activitats més ‘mogudes’, i ens confessa que “Sé que ara ja soc gran, però sempre m’han encantat els exercicis amb sticky ball. Són jocs molt competitius i, si vols guanyar, cal que pensis molt ràpid!”.
En Gerard, en canvi, mostra la seva predilecció per la pràctica de l’anglès oral: “Malgrat que és l’activitat que trobo més difícil, el meu exercici preferit és fer speaking amb tota la classe”. Potser és perquè la relació amb els companys també és molt important a Cambridge School, i en tots aquests anys que hem passat plegats, sempre hi ha espai per a amics i familiars a l’escola. I en aquest sentit, en Gerard ens explica que “sempre he tingut amics, a Cambridge School”.
5. I de l’idioma anglès en si: què en penseu?
La Clàudia apunta que “L’anglès és considerat un idioma universal, serveix per comunicar-se arreu del món”, i en Gerard amplia la resposta amb un vessant pràctic: “L'anglès serveix per a moltes coses importants, com per trobar una bona feina, viatjar amb més comoditat o per parlar amb gent de diferents països”. La Paulina coincideix: “L’anglès és una eina de comunicació global”.
6. I vosaltres: per a què voldríeu utilitzar-lo?
En aquest punt, cadascú ens desvetlla els seus objectius més personals: “A mi m’agradaria fer-lo servir per anar a estudiar a l’estranger, trobar feina i viure fora”, diu la Clàudia. En Gerard també vol utilitzar-lo per a fins similars: “Per viatjar i trobar una bona feina. Crec que pot ser molt important per al meu futur”.
Per la seva banda, la Paulina ens fa viatjar amb la seva resposta: “Vull introduir-me al món literari”, ens explica. “Molts assajos i molts grans llibres estan escrits originalment en anglès, i m’agradaria llegir-los en aquest idioma, que és en el qual van ser escrits. A més, òbviament, sento que l’anglès t’obre moltes portes en el camp professional i en els estudis”.
7. L’heu utilitzat fora de l’escola?
La Claudia ens diu que “Sí, l’he hagut d’utilitzar en viatges que he fet i per fer el batxillerat dual, on moltes de les assignatures es fan en anglès”. En Gerard ens explica que “vaig utilitzar-lo quan vaig anar de viatge a Anglaterra i a Irlanda amb l'escola”. La Paulina amplia la resposta explicant-nos que “Quan vaig de càmping, acostumo a parlar força en anglès amb gent que no parla castellà ni català. I també faig servir molt l’anglès cada dia, per veure sèries i llegir llibres en anglès”.
8. I ja per acabar: una expressió preferida en anglès?
A en Gerard li fa gràcia una expressió molt singular: “dir ‘Bless you!’ quan algú esternuda.
Per a la Clàudia, “’Easy peasy lemon squeezy’ és una de les meves expressions preferides. I també la cançó d’‘Eenie, meenie, miney, moe’”.
La Paulina també guarda un bon record d’aquesta cançó que escoltaven a Cambridge School quan tenia només sis i set anys, i afegeix: “(Ja d’adolescents), jo i una amiga acostumàvem a fer els Kahoot! juntes, el nom del nostre equip era “Put on your lipstick!” (Pinta’t els llavis!). Aquesta expressió encara em fa gràcia, però no diré per què! : )
A tots tres: Clàudia, Gerard i Paulina: moltes gràcies per haver participat en aquest article-entrevista que commemora tots aquests anys junts a Cambridge School Sant Celoni.
I a tots els alumnes que, com ells, heu estat amb nosaltres durant tots aquests anys i continueu triant-nos any rere any per fer créixer el vostre anglès, moltes gràcies per la vostra confiança!